DISCAPACITAT PSÍQUICA – Valors

Ara sí que ja s’acosten les vacances… aquesta és la última entrada de Valors de 5è del curs! I per acabar, hem fet una introducció a la discapacitat psíquica, tot i que serà un tema que ens agradaria aprofundir l’any que ve…

Us deixem algun enllaç interessant que hem vist a l’aula… La María és diferent, tu no?

I a continuació us mostrem el visionat d’un tràiler, un petit fragment de “El viaje de María“:

I això no s’acaba aquí: també hem conegut la Fundació Maresme, amb totes les tasques que fan i els serveis que ofereixen:

Enllaç a la Fundació: Fundació Maresme

Coneixeu al Santi i el seu projecte? Aquí en teniu cinc cèntims: Projecte Santi

I si us animeu, a la Festa Major de Mataró, Les Santes, podeu venir a cantar i ballar el “JO SÓC COM TU!”, una gran festa amb l’objectiu de potenciar la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual a nivell integral. Els nens i nenes de 5è ja la coneixen, us hi esperem!

MITJANS DE COMUNICACIÓ, XARXES SOCIALS I INTERNET SEGURA – Valors

Hola famílies,

Aquestes últimes setmanes a les sessions de valors de 5è  ens hem centrat en el tema dels mitjans de comunicació, les xarxes socials i Internet segura. A continuació us mostrem alguns dels enllaços amb els que hem treballat a l’aula:

Conferència de Rosa Maria Calaf

Navegant per Internet:

Les xarxes socials:

Jocs en xarxa:

Spots publicitaris sobre el cyberbullying:

I per finalitzar, un mostrem un vídeo on es mostra un experiment fet per un periodista per a fer conscients a les famílies i nens/es dels perills que poden comportar les xarxes socials. Us aconsellem que el veieu i en parleu a casa:

ESCOLA VERDA I RECICLATGE

Continuem les nostres activitats, centrant-nos ara en el reciclatge dels residus, tant a casa com a l’escola (recordem que som Escola Verda!) i en la conservació del medi ambient.

L’educació dels hàbits segueix un procés: prenem consciència del problema, assumim la nostra responsabilitat i entenem que som part de la solució.

A continuació us deixem un petit vídeo que fa referència a les Escoles Verdes:

Tampoc ens va pas malament refrescar què són les 3R: Reduir – Reutilitzar – Reciclar

 

 

 

DISCAPACITAT VISUAL – Valors

 

Ja fa unes setmanes que a les classes de valors de 5è vam estar tocant aquest tema… En vam estar parlant extensament, inclòs vam fer alguna pràctica “en viu”, tot anant amb els ulls tapats per l’escola… I vam tenir la visita de l’avi de la Lua, que ens va poder explicar un munt de coses interessants. Gràcies de nou per la xerrada!

A l’aula hem reflexionat sobre les dificultats que tenen les persones amb algun tipus de discapacitat visual. Ens hem informat sobre l’escriptura en Braille, inclòs l’hem practicat una miqueta!

A continuació us mostrem una enllaç on es fa una simulació de l’afectació visual segons diferents patologies. Com viuen i veuen les persones amb baixa visió?

Com s’ha de guiar a una persona cega pel carrer?

DISCAPACITAT AUDITIVA II- Valors

 

A valors hem continuat profunditzant amb aquest tema… a continuació trobareu més enllaços d’interès:

Sabies que existeix un Diccionari Multimèdia de Signes de Catalunya? Aquí el tens!

Mira què et dic

Com s’han de sentir les persones sordes que escolten per primera vegada? Mira aquest petit vídeo tant emotiu:

A Catalunya hi ha algunes escoles amb un model d’aprenentatge bilingüe de llengua de signes catalana i la llengua oral escrita i parlada. L’escola Municipal Tres Pins a Montjuïc ho fa des de l’any 1984 i actualment és el centre educatiu de referència d’aquest col·lectiu a Catalunya. El següent vídeo t’ajudarà a conèixer-la una mica més:

 

I per acabar, una cançó ben xula!: Happy, de Pharrell Williams, tota interpretada amb llenguatge de signes.

DISCAPACITAT AUDITIVA – Valors

Continuem treballant el tema de les discapacitats, i ens centrem en les discapacitats auditives.

Coneixes l’alfabet dactiològic català? Aquí te’l deixem per anar-lo practicant…

lsc

A continuació et deixem l’enllaç del capítol “Sords“, del programa Sense embuts, on vuit homes i dones totalment sords expliquen a “Sense embuts”, en llengua de signes, com s’ho fan per estimar, treballar i viure en silenci mentre al seu voltant tothom crida.

Sords. Sense embuts

MANNEQUIN CHALLENGE DE 5è

Hola famílies!

Ahir a la classe ens ho vam passar molt bé fent un mannequin challenge! Bé, de fet vam fer unes quantes proves…!

Aquí en teniu el resultat… però ja us diem d’entrada que aquests nois i noies no estan mai amb aquestes postures a l’aula, ni tampoc tant quiets…

Aprofitem per desitjar-vos unes molt bones festes!