EL CARGOL

Un dia l’Arnau va portar a classe un cargol amb els seus ous. Vam observar-los amb molta curiositat. Són rodonets, de color blanc i bastant grans!

Vam estar investigant moltes coses dels cargols i altres invertebrats.

Avui el pare de l’Aina, que es diu Òscar, ha vingut a classe a fer una xerrada sobre els cargols. Ens ha agradat moltíssim. Gràcies Òscar!!

  • L'ARNAU VA PORTAR A CLASSE UN CARGOL AMB ELS SEUS OUS

GAUDIM LA LECTURA!!

A l’escola gaudim la lectura de formes diverses. Per exemple, el mes de novembre a l’hora d’anglès dediquem una estona a llegir i comentar un llibre que ens ha regalat en Dugald Steer, pare d’en Jimmy i la Georgina de 1r i 3r curs.

És un llibre que explica moltes coses dels cavallers de l’època medieval. Hem après que l’època medieval és més antiga que l’època en què Christopher Columbus va descobrir Amèrica… Imagineu si en fa, d’anys!

Mig en anglès i mig en català, avui hem parlat dels castells on vivien els nobles medievals (reis i reines, prínceps i princeses). L’Ian Marco ha recomanat un altre llibre de cavallers que tenim a la biblioteca d’aula, diu que es pot llegir més fàcilment perquè està escrit en català. En Marc, en David, la Blanca, l’Alexandra i altres nens i nenes han explicat que han vist castells que eren ruïnes. També hem explicat que a prop de Sant Vicenç hi havia un castell que es deia Castell de Mata. En Dmitry ha dit que a Rússia hi ha molts castells molt bonics i n’ha dibuixat un a la pissarra. Després hem buscat fotos a internet i hem descobert que alguns d’aquests edificis de Rússia no són castells, encara que ho semblin. Alguns són palaus i d’altres són esglésies. L’Ian ha comentat que semblen els castells de Disneyland. Llavors hem pensat que segurament els castells de Disneyland són una imitació d’aquests monuments russos tan bonics.

Seguirem endavant amb aquestes tertúlies literàries. Good job guys!